lördag 30 april 2016

STÄMPLAR SOM JAG HITTAT I BERLIN, APRIL 2016

Jag var på en femdagarsresa i Berlin, under april månad. Det blev mycket promenerat och turistat... Knät fick slita ont, men det var härligt att komma bort från vardagen ett tag :).

Jag hittade två butiker som hade stämplar, och det var ju riktigt roligt :). Stempelbar (Weimarer Strasse 17) (Charlottenburg) och das creative Hobby (på Mall of Berlin). Rätt så nära das creative Hobby finns även en annan hobbybutik, med snygga färggranna kassadiskar :). Om man vill kolla upp rena hobbyprodukter, typ Panduro, går det alltså bra att shoppa loss i två butiker på samma ställe. Dessutom finns det minst 25 restauranger att välja lunch eller fika från :). 

Här är en engelsk film om godingarna.... :).

THE TRINKET PARLOUR - WEBBSHOP med dekorationer, hängen, ramar m m på facebook

Jag fick frågan om att visa upp lite av The Trinket Parlours sortiment i en film och det var ju något jag inte kunde motstå :). 

Jag blev glad över butikens bredd, då det fanns både metalldekorationer och mycket annat smått och gott. Du hittar butiken här... du får ansöka om att gå med i gruppen :).


 

TESTKÖRNING AV NYA STANSMALLAR FRÅN CREATIVE EXPRESSIONS - SUE WILSON

Jag blev förtjust i de fina stansmallarna från Creative Expressions, som Sue Wilson designat. 

Här i filmen ser du hur jag testar dem...

Du hittar dem hos Scrapbruket. Om de är slut, kan du alltid mejla till dem och be dem ta hem dem igen :). Populära produkter har en tendens att ta slut fort i webbshopen :).



Scandinavian - Stockholm
Scandinavian - Copenhagen
Scandinavian - Oslo
Scandinavian - background
Austrian - background

mini gemini - lynx

Här är även en engelsk variant, uppdelad i två delar...




lördag 23 april 2016

CASE INGE GROOT (PINTREST)

Ibland när jag ser något jag gillar, känner jag att jag måste "smaka" på det, genom att göra ett liknande alster :). 

Så var det med det här kortet som jag hittade på Pintrest. Inge Groot har gjort originalet. 



I min värld såg jag hur jag kunde göra min tolkning med den underbara love-stansmallen från Amy Tangerine (American Crafts). Jag har stansat ut ordet ur mossgummi (skumgummi/funky foam/foamie sheet).



Mina ögon attraheras extra mycket av kortet, i o m att det finns en känsla av utrivet kollegeblock-blad med, förutom ordet LOVE :). Jag har stansat ut kanten med en tjock stansmall från Tim Holtz - Torn Notebook (on the edge die).




De där små söta hjärtana har jag fått som konfetti när jag stansat ut en vacker hjärt-bård-stansmall (Cherish border) från Memory box. Jag har färgat in dem med en brun spectrum noir-penna.



Jag har också använt mig av små häftklamrar tillsammans med det underbara verktyget Tiny Attacher (Tim Holtz).

lördag 9 april 2016

STÄDAT OCH FINT I PYSSELRUMMET - STUDION :).

Äntligen har jag kommit till den dagen när jag fått ordning på mitt pysselrum igen. Det har varit ett kaos ganska länge, men äntligen kan jag känna mig nöjd, om så för bara en halvtimma :).

Jag har flyttat ut bordet från ena änden av rummet till den andra. Mest för att jag ville se om det går att ha ett långbord med gott om plats för pysselgästerna (utan att de slår i huvudet) samt för att se om den röda hörnsoffan ändå kan få plats i lägenheten.
Bordet är förlängt med två iläggsskivor. Det går att få ned det till ett smidigt bord för 6 personer också. 







Teven har återigen hamnat under snedtaket - både för att det är mest praktiskt - utifrån avstånd till soffan, men också med avsikt att krympa ned utrymmet teven och recliner-soffan tar. Det är svårt att möblera i en gammal vind, i o m alla snedtak.



Och nu är det dags för själva pysselavdelningen :)...
Snedtaken i den gamla vinden utmanar givetvis. Det gäller att skaffa sig låga möbler som kan svälja mycket :).
MALM-byråarna från IKEA är en kär favorit. De har en metallskena under varje låda, vilket gör att de tål lite vikt :), vilket är bra, när man skall förvara stansmallar, stämplar och annat som väger lite mer.
Jag har också hyllor från Ikea - som heter BESTÅ. De finns i olika djup och höjder; 20 cm djup (käckt att ha på en byrå - för att behålla både arbetsyta och få förvaring framför sig...), och 40 cm djup (bra för djupare lådor, pärmar m m).
Jag har också en fin antikliknande byrå från Ikea, som heter HEMNES.
Ambitionen är att hålla byråarnas ytor tomma (vi får väl se hur länge det går), för att öka den lediga känslan i rummet, i o m att det är så belamrat med saker ändå... 




Här ser du själva djupet av rummet. Jag har valt att möblera efter "väggarna", för att få flera arbetsytor med ståhöjd. 



Här är en käck yta... Under snedtaket... Jag förvarar bl a mina ez-mount-monterade stämplar där - i s k STUFTAINERS (från Stampendous).
Tidskriftssamlarna kommer också från Ikea. Det finns sådana i både papp (FJÄLLA (2-pack för 59 kr (nu är den inte vit-vit, utan off-white)) och metall (KVISSLE (2-pack för 99 kr). 



Bakom dörren, finns en dold förvaring för papper, album och diverse saker... (scrapväskor, kassar, lampor med mera...)





Så här ser det ut när man kommer ut ur det dolda förvaringsutrymmet... Det är ett långt rum... Ca 9 meter långt, om jag inte missminner mig... :). 



Här står HELMER, i sin prakt. Jag har mestadels baby wipes, papper och mina alster där i. 


Här är en serie med 3 st MALM-byråer, med 3 st grunda BESTÅ-hyllor.



Där borta ser du fler MALM-byråer, men också några björk-färgade BILLY-hyllor. Jag önskar att de vore vita, men de får duga så länge... 



Här jobbar jag mest. Stansmallarna finns i lådorna och stativet med videokameran åker upp mot fönsterkarmen, när det är dags. 



Bakom mig, har jag både papperskorg (på en rullvagn (RÅSKOG), samt andra småpryttlar som jag vill komma åt på ett smidigt sätt. Och längst bort - där den låga väggen tar slut, har jag min dator. 



Här är en djupdykning i mitt pysselrum, i form av en guidad tur i filmformat. Det finns säkerligen massor av förvaringslådor m m som jag glömt att nämna. Hojta till, om så är fallet :). 


AKVARELLFÄRGLAGT GORJUSS GIRL - the hatter

Här kommer en Gorjuss-tjej till :).
Jag har färglagt med färg från distressdynorna.
Här har jag lekt mer med just det som akvarellfärger är så bra på... Att skapa nyansskiftningar... :). En färg räcker till flera nyanser, och det tycker jag är riktigt coolt :).

Tjejen heter "the hatter". 



tisdag 5 april 2016

FLICKA MED BLOMBUKETT - VILDA STAMPS

Jag tycker mycket om den här tjejen med flätorna (ny stämäpel från februari 2016). Kanske för att jag själv hade flätor som ung flicka :). Jag tyckte om Pippi Långstrump, och precis som Pippi själv, har jag också fräknar :).
Hon finns i kitet V836 Flicka med blombukett och Fiskekille.



Jag ville skapa en bakgrund bakom henne, så jag letade upp några fina textstämplar från Vilda Stamps. Jag stämplade i en grå färg (distress ink - hickory smoke).

V474 Time flies
V448 You Rock my world
V30 Love is in the air
V693 You are special (ur ett kit: English texts 2010)

lördag 2 april 2016

ETT KORT MED UTSTANSADE FIGURER - HAPPY CLOUDS

Ibland är det kul att få göra ett kort med bara utstansade figurer.

Den här gången har jag använt mig av rektangulära stansmallar och molnstamallar som ger en sömkant. Jag har stansat ut allt i vitt papper och färgat in den mindre rektangeln med tumbled glass distress ink.
Det finns massor av företag som gör sömkantstasmallar. Jag har länkat till CreaLies och Poppy Stamps/Memory Box - som du finner hos Scrapbruket.



Ordet happy har jag stansat ut ur vitt mossgummi/skumgummi med en ordstansmall (script words) från Tim Holtz. Det finns flera teman på de där fina handskrivna orden;
adventure
celebration
friendship
holiday

 



 

Jag har monterat allt på en kortbas av s k kraft-papper från Papermania/Dovecraft.