fredag 30 augusti 2013

VIKVÄGGSALSTER MED KOLLAGESTÄMPLING DEL 4 AV 5

Nu är det äntligen dags att visa upp ett London-alster...

Bakgrunden är gjord på följande vis:
Jag har limmat på en gammal boksida med gotisk skrift. Sen har jag målat över det med utspädd gesso, för att få en s k White wash-effekt.
Sedan har jag använt mig av olika londontema-stämplar.
Textstämpeln Life doesn't have to be perfect to be wonderful hittade jag i Tim Holtz, relativt nya textstämpel set.... Det kom väl tidigare i år, om jag inte missminner mig...


Och sen, det underbara ordet LONDON med ett fantastiskt mönster i varje bokstav, hittar du i Timpans stämpelset London sights.


Nästa vecka är det dags för finalen, med den sista sidan och en slutbild på hur hela vikväggen ser ut :-).

onsdag 28 augusti 2013

NYTT INSPIRATÖRSUPPDRAG - HOS WILD ORCHID CRAFTS!!!

Tjohoo!
Det är vad jag känner nu. Lycka, glädje, förväntan och skaparlust. På en och samma gång :-).

Jag fick en förfrågan om att ingå i the wild bunch på youtbe... Och det kunde jag ju inte säga nej till.

Kolla in de sköna produkterna du hittar hos WOC!

måndag 26 augusti 2013

SISTA HALLOWEENINLÄGGET ÅT PYSSELDAGS

Så då var det dags för sista måndagsbloggandet hos Pysseldags. Den här gången blev det också något med ett halloweentema.

Jag kände för att bli av med en hel del spillbitar - genom att göra en lapptäcke-bakgrund på mitt albumblad.För att sedan bryta av huvudmotivet från de orange pappersbitarna, valde jag att dekorera sidan med utstansade skumgummi-stickers.


Jag gjorde en bingobricka i datorn - med pumpor. Jag skrev ut papperet på måfå (jag tycker inte att måtten i datorn stämmer i verkligheten, nämligen) och smutsade ned det med pumice stone (tim holtz distress-dyna) över hela ytan. Jag splattade också dit en orange fläck med stainflaskan Spiced marmalade (Timpans). Därefter stansade jag fram ett stort frimärke, med Tim Holtz stansmall.

Fonten i ordet BINGO heter Beat My Guest. Det är en gratisfont, men se upp med att ladda ned för många fonter - utan att viruskolla dem... Jag fick rensa bort allt i datorn i förra veckan, och göra en fabriksåterställning på den... Det innebar flera timmars onödigt arbete... Men samtidigt, har jag hört att det finns de som regelbundet blåser burken ren från onödigheter... Kanske är det något jag skall ta i beaktande :-).


I och med detta inlägg är det dags att tacka för erbjudandet att vara gästinspiratör. Jag är glad och tacksam för att jag fått chansen att "bara" jobba med digitala stämplar den här gången :-). Det har gett mersmak...

Jag hoppas att jag startat er lust för en riktig halloweenfest i år :-).

fredag 23 augusti 2013

VIKVÄGGSALSTER MED KOLLAGESTÄMPLING DEL 3 AV 5

Tredje uppslaget = något med resetema...

Bakgrunden är den samma på alla fem uppslag... gamla boksidor som jag limmat fast och sedan mjukat upp med en s k White wash - med utspädd gesso...
Jag har använt en linjerad stämpel från KaiserCraft - stämplad med Pale Ochre archival ink från Ranger, för att skapa något i mitten (så att det inte skulle gapa tomt...).

Jag har även stämplat med någon slags mätarställning-stämpel från Tim Holtz - i någon ljusbrun nyans. Därefter har jag använt mig av olika stämplar, från både Technique tuesday, Tim Holtz, och 7Gypsies.
Jag har använt mig av flera nyanser i Archival ink-serien.


Här ser du Timpans härliga bilstämpel, tillsammans med en liten splatt- och klockstämpel från 7Gypsies.


London-stämpeln kommer också från Tim Holtz.


Luftballongen och fjärilen finns i samma set som splatten - ifrån 7Gypsies. Route 66-stämpeln finns i samma stämpelset som bilen. Här har du ett stämpelset med både båt, bil och tåg... Motiven är mindre än de jag visar ovan - men de är allt bra käcka att ha - för just resetema-alster :-).


Kedjestämpeln kommer också från Technique Tuesday.

måndag 19 augusti 2013

SPRAYAD BAKGRUND TILL PYSSELDAGS HALLOWEENSTÄMPLAR

Orkar ni med mer Halloween?

Jag kom på att jag ju har en stor stansmall med en häxa som skulle kunna passa bra till nedanstående layout. Jag lät den vara grunden till mitt projekt. I och med att häxan var så stor som den var, var jag tvungen att göra något annat än ett kort. Sagt och gjort. Jag valde att klistra in både fladdermöss, döskallar och texten tricks & treats samt kaffefläckar (som inte syns för att jag blekt ned dem, och för att sprayfärgerna hamnade över dem...), i ett worddokument. Jag har använt mig av ett 200 g-papper som kallas för 4cc.
Jag började spraya bakgrunden med blått, orange, grönt och lila. det blev en salig röra, som jag hoppas triggar igång er lust till halloween :). Med embossingfönen fick jag torkat mellan lagren.


För att få lite djup i bakgrunden, valde jag att bleka fram några bokstäver, med den s k GHOSTING-tekniken (vilket ju passar bra så här med ett halloweenalster :-)... buuuu).
Jag hade en bokstavsmall som jag lade på papperet och sprayade med vatten över. Jag lät det "verka" i kanske 20 sekunder, och sedan torkade jag upp överflödet med en servett.


Tänk att det är så enkelt att man bara kan låta lite vatten skapa sköna mönster åt en :-).


Därefter jobbade jag in små rutor - med hjälp av en stencil och distress ink.


Jag stansade ut häxan i svart kartongark och monterade fast den med 3D-kuddar.
Jag försökte också skapa sprickor med hjälp av en stencil och inka golds silvriga skimmerpasta... Det gick väl så där... :-(.

Nedan ser du också textstämplarna som jag limmat fast med limpistolen.
Och de där fräcka döskallarna, är bara duplicerade och omlott-klistrade på varandra.

Jag tycker jättemycket om stämpeln "You say witch like it's a bad thing" som du hittar hos Pysseldags. Den är snygg och busig på en och samma gång :-). Jag har satt den i en "ram" - som jag hittade i fonten KG Flavor and Frames Four.

Du ser också i bilden att jag torrembossat papperet innan, med ett måttbandsmönster.


fredag 16 augusti 2013

VIKVÄGGSALSTER MED KOLLAGESTÄMPLING DEL 2 AV 5

Här är sida två i vikväggs-alstret.
Den här gången har jag hållt det enkelt och rent, med i stort sett bara en luftballong (Remnants) från Tim Holtz på vänstersidan, förutom lite kludd-stämplande vid sidorna...

The journey awakens the soul. Textstämpeln - i mindre storlek - finns i detta suveräna stämpelset (Mini muse) från Timpan, med massor av användbara stämplar...

 
MATERIALLISTA:
 

 


tisdag 13 augusti 2013

BRÖTA-BRITTA PÅ TURNÉ - EN MIXED MEDIA-SIDA MED VILDAS KLIPPDOCKA

Vi fick en riktigt rolig utmaning på Vildas sommarträff. Alla deltagare fick svarta axelkassar med en plastficka. Där i fanns utmaningen, som bestod av att dekorera ett A4-stort papper på valfritt sätt med minst en motivstämpel och en textstämpel från Vilda Stamps.

Jag började med att spraya en bakgrund med hemmagjorda timpan-sprayer:
antique linen, scattered straw, weathered wood, gathered twigs.

Sen klistrade jag fast några pappers-spillbitar jag hade på pysselbordet - bara för att bli av med dem :-). Så in åkte turkost prickpapper, resten av en orange vågkantsbård, två remsor svart-beige-randigt papper. Och så lite spets...

Och sen var det dags att börja stämpla.

 • Jag har använt följande stämplar:
 • viktorianskt kollage v652
 • vintagecykel v131
 • steampunk-kit v695
 • alv med hjärta + everyone is the age of their heart v185


Avsikten var hela tiden att skapa en bakgrund till mixed media-upplägget, så jag valde att göra en s k white wash-effekt på den, genom att måla med vit gesso lite här och där - för att dölja mycket av intensiteten i både stämplar och mönsterpapper.


Här ser du det på lite närmare håll...


Jag har stämplat med Archival ink-dynor, för att inte färgen skall smeta ut...
Och sen var det dags för nya (gamla enligt butiken...) akrylfärger... Jag köpte några utgående färger av akrylfärg...
Jag märkte genast att de var lite väl tunnflytande för min smak, för det gick inte att få så bra mönster från stencilerna. Men men. Man lär sig hela tiden... Jag köpte ju färgerna mest för att det var så ljusa och fina färger, som många verkar vilja använda i mixed media och art journal-skapandet...


Här vände jag på stencilen för att få den omvända effekten och det var ju egentligen det här jag var ute efter från första början... :-).


Här ser du skillnaden. Du ser också att jag fått bubblor i färgen, tack vare att jag snabbtorkat det med min embossingfön från Ranger.


Här försökte jag få till fina gröna växter, men det blev en stor blobba av det med...


Och över spetsen, var ju ingen hit att lägga på färg...


Och det lustiga var, när jag såg stencilen, så såg jag direkt att det fanns en möjlighet att vända på den och få blommorna att verka som spindlar .... huuga :-).
Jag snabbtorkade även dessa - för att få de brötigaste blommorna att bulla till sig...Sen tog jag fram fler textstämplar, som jag stämplade på flera ställen, för att skapa en enhetlighet på något sätt:
It is nice to be important, but it is more important to be nice v160.
Everyday is a gift - English text v693.
Time flies v474.
Cry a river, build a bridge and get over it.


Och sen var det dags att premiärstämpla den fina klippdockan på mönsterpapper. Jag använde ett svagstämplat textpapper till huden och ett härligt mörkorange papper till klänningen.Jag vände på det orange papperet och stämplade upp överdelen av klänningen på den, för att få något som hände med mönstren. Jag satte fast överdelen med 3D-kuddar, för att ge den ett lyft :-).Sen fick jag också på en liten bit orange pompomband högst upp och längst ned.


Och eftersom jag gillar Timpans stora stansmall med de fina raka bokstäverna med fonten BLOCK TALK, och wellpapp-kartong, kunde jag inte låta bli att göra en layout om mitt nya smeknamn, Bröta-Britta :-). Namnet fick jag, tack vare mitt sätt att vara och skapa. Jag är en sån där bröta-på-person som gör allt på en höft.
Jag har stämplat med brevbakgrund v260 på dem, innan jag limmat fast dem med min limpistol.


Som en extra knorr på det hela, fick jag till fyra olika uppdrag i och med denna layout, och det kom jag på nu, när jag satt och skrev inlägget :-).
Denna layout tjänar således både som inlägg för Art for myself, 52-veckors-smash-utmaningen och något extra för både Vilda Stamps och Scrapbruket.

måndag 12 augusti 2013

SPLATTBAKGRUND MED TIMPANS STAINFLASKOR

Jag tycker om att göra splattar med Tim Holtz distress stain-flaskor. Tyvärr är det vissa färger som inte klarar av att behålla sin orignalfärg, utan övergår till något murrigt, klargrönt eller tråkgrönt. Men även om det är så med vissa färger, så är det kul att jobba med de färger som faktiskt funkar :-).

Här har jag splattat med både:
 • mustard seed - färgen är ok
 • spiced marmalade - färgen är ok
 • wild honey - färgen är något mörkare än det bör vara (påminner mer om rusty hinge)
 • peeled paint - färgen är klart mer ärtgrön än vad den ska vara
 • dusty Concord - färgen har blivit blå i stället...
Papperet jag använt är ett vanligt fotoalbumpapper som jag köpt i 25-pack på Clas Ohlson. Färgen torkar in supersnabbt!
 
 
Här har jag dragit in distressfärg över splattarna...
 • Pumice stone
 • Vintage photo
 
 
Här har jag stämplat lite i bakgrunden och även monterat dit en söt stämpel från the Greeting Farm (Sweet & Toxic). Tanken var att det skulle bli en affirmations-tag för mig själv - och mitt skapande...
 
 
Här ser du skillnaden på hur vilken skillnad det blir med lite distressfärger på det vita papperet :).
 

Det är nog den här "konst"fromen som jag känner mig mest hemma i... Timpans produkter rockar fett... Därför ser jag extra mycket fram emot hans 13 stenciler som komma skall denna höst :-). Jag har valt ut 9 favoriter... Vilka är dina?

IMG_6619

Efter ett tag, ville jag göra med alstret, så jag letade upp ett svart papper att matta det med. Jag stansade sedan ut hörnen med en inverterad hörnstans. För att fylla ut sidan den skulle sitta på, mattade jag det med ytterligare två papper... En orange spillbit och en blågrön dito.
Jag stansade också ut en vit scallopkant med stora hål i (stansen kommer från EK Success) - en alldeles för underskattad stans!


Jag ville fylla ut papperet lite till, så jag stansade ut en svart likadan kant - men lät bara bågarna synas under det orange papperet.


Sen hittade jag några käcka stämplar från KaiserCraft - om att leva full ut, våga drömma o s v. Jag sotade ned kanterna med Tim Holtz distressdyna Pumice stone. Här kommer några närbilder på splattarna och några av stämplarna i bakgrundspapperet...