måndag 31 januari 2011

Preview - TGF - Cheeky Howdy

Idag finns det två möjligheter för dig att vinna denna supersöta stämpel som kallas för Cheeky Howdy. Börja med att gå till The Greeting Farms huvudblogg, och besök sedan även Club Anya-bloggen.

  1. Lämna en kommentar hos alla farmar-inspiratörer och gå tillbaka till TGF-bloggen.
  2. Lämna en kommentar hos alla Club Anya & Friends-inspiratörer och deras huvudblogg.

Du har fram till klockan 07:00 - svensk tid - att fixa och dona med detta.

Det finns gott om inspirerande alster i båda bloggarna hos The Greeting Farm, så glöm inte att kolla in dem också :-).

...

Här är min tolkning av den supersöta Cheeky Howdy... som i det här fallet bara äääääälskar att fiska :-). Här har jag sprayat en bit wellpapp med någon mörk och vit spray. Därtill har jag gått loss med fisketema.
Jag har gjort ett väldigt enkelt kort, genom att bara ta en bit wellpapp och dekorationer. Och  kolla så söt hon är, den där Cheeky Cherry-flickan, med sina körsbär i håret!!!


Jag vet inte om det är tydligt nog, men det står "I love fishing" på den avlånga dekorationsknappen. Lite fyndigt är det allt, med fiskarna för bokstaven "i" :-).
Jag har använt en bit rött nät från en clementinpåse och "nitat" fast det med skruvbrads.



En hungrig fågel MÅSte ju bara med :-).



Jag tror banne mig att min morbror Matti, min mammas tvillingbror, som är född i fiskarnas tecken skall få det här kortet. Jag menar, jag har ju redan med två fiskar - som skulle kunna symbolisera det astrologiska tecknet fiskarna :-). Han älskar ju både att fiske och att äta fisk, fisk som han är :-).

tisdag 25 januari 2011

Olust....

Olust, olust, olust.
Ja, så skulle jag kanske kunna beskriva den känsla jag känner just nu. Tankarna far mellan att gå ut och köpa någon inspirerande bok om kost och nytt liv - ELLER städa och röja i hemmet utav bara f-n - ELLER sätta mig och laga kläder - ELLER packa resväskan inför Frankfurt - ELLER skita i pysslet helt och hållet för all framtid för jag kan ju ändå inte skapa något kreativt - OCH / ELLER bara gräva ned mig under täcket.

Jag vet inte om jag tappat sugen eller om jag hamnat i någon svacka. Redan igår kväll kände jag sug efter något sött. Det var inget bestämt, men något mer efter middagen ville jag ha. Jag gav dock inte efter. Och när jag tänkte till, insåg jag att jag hade samma problem måndagkvällen innan. Vad är det med måndagar?

Och vad är detta för känslor, tänker jag. Det har ju gått jättebra hittills. Har jag ångest för att jag kanske sårat eller blivit ovän med någon eller vad är det för något som mal i huvudet?

Den förnuftsmässiga sidan säger till mig att jag klivit upp flera steg i när det gäller att tänka och agera (läs handla (i mataffären)) "rätt". Jag kan resonera kring hur och varför jag äter som jag gör numera, men jag antar att tanke och känsla får kroppen att vilja protestera. Kanske prövas jag i detta nu, för att se om jag verkligen är tillräckligt hängiven.

Den känslomässiga sidan försöker säga mig något, eftersom jag känner mig ångestfylld, men jag kan inte riktigt sätta tummen på vad det är. Jag har olustkänslor i både huvud och mage. Olusten vill ha tröst... (troligtvis är detta ett mönster jag haft hela livet - utan att vara stark nog att konfrontera det)

Jag tänker givetvis inte ge upp, inte för några McDonaldsmål, kakor, glass, choklad eller smågodis i världen! Det är inget alternativ.

Men varför känner jag som jag gör?

söndag 23 januari 2011

Pilgrimsfärd i Sverige


Jag och mina kära f d klasskamrater pratade ju lite lätt om att beta av en sträcka på den kända pilgrimsleden i Spanien år 2015. Om det är en fantasi eller en dag kan bli verklighet återstår att se. Men så råkade jag hitta följande artikel om pilgrimsfärder i Sverige. Det kan ju vara en god idé att börja här...
Det finns något som kallas för Dag Hammarskjöldsleden (från Abisko till Nikkaluokta - 10 mil). En annan kallas för Romboleden (från Mälardalen till Trondheim (100 mil - längst i Europa)). Och en tredje för Klosterleden (Från Vättern till Östersjön (25 mil). Så nog finns det utmaningar på hemmaplan också :-).

Men först måste jag nog ta mig ut och gå en runda i mitt närområde... Ja, det är faktiskt en förutsättning för att det skall bli tal om någon som helst pilgrimsfärd. Jag måste komma ur fällan att vara vara en sån där klassisk fåtölj-antropolog... som bara sitter och fantiserar på sin kammare - utan att ha någon som helst verklighetsförankring.

Promenadband / GåbandNäe, ut och röra på dököttet... Det är nästa steg i att ta kontrollen :-).

Vad tror ni om att köpa ett promenadband? Det verkar ju vara något som är hett just nu. Rusta har. Clas Ohlson har. Sportbutikerna har.
Jag tror dock på idén att köpa ett med höj- och sänkbar funktion, så att man kan öka motståndet när man väl fått upp ko-ordinationen och flåset :-). Nu när jag läst på lite mer, inser jag att den som går att höja och sänka inte har någon automatisk funktion för detta. Det får man göra för hand. Dessutom är den magnetisk - och det sägs att JAG skall vara  motorn. Sen finns de de andra promenadbanden som går på ström och som man kan öka hastigheten på.

Finns det någon där ute som provat och kan rekommendera en sån där mackapär? Det finns ju vissa fördelar kan jag tänka mig. Ruskväder, halka, mörker... :-).

När jag varit på gym och tränat, har jag tyckt att det är ett käckt sätt att röra sig på. Jag har aldrig gillat att cykla, så promenader kanske är min grej :.).
För mig kan fördelen av att kunna promenera i ur och skur vara det som avgör. Därtill att man har nära till toaletten - vilket jag inte har i skogen. Nackdelen kan väl vara att promenadbandet kan tyckas vara rätt så smalt och kort. Jag menar, om man nu verkligen får in tekniken och kan börja ta långa steg, finns det inte en risk att man trampar för långt bak?

Sweet Sunday Sketch

Jag hittade en ny skiss hos Sweet Sunday Sketch. Kanske kan det vara något för er också :-).

lördag 22 januari 2011

onsdag 19 januari 2011

Iiik - kort med Halloweentema!!!


CraftyKatePalmer kallar hon sig för på YouTube, och videolänken hittar du här.
Hon visar också käcka tips på hur du organiserar dina Copic-pennor - eller rättare sagt färgerna.

tisdag 18 januari 2011

BRÖLLOPSKORT MED UGGLOR FRÅN THE GREETING FARM

Uttrycket i rubriken kan tolkas på flera sätt... Ugglor - ja, de är mig kära... Men de kan givetvis också vara kära i varandra...

Som en liten aptitretare, kommer Inkido-Lisas fina kärlekskort som hon gjort med de söta ugglorna som finns som stämplar hos Inkido. Gå nu och titta på det - för det är verkligen jättefint!!!!

När jag ser det fina kortet ovan, blir jag faktiskt påmind om att även jag gjort ett kärlekskort med ugglor. Och det är inte vilken uggla som helst jag talar om... Det är ugglan från the Greeting Farm, som jag tycker är så bedårande. Den ingår i ett set med andra djur, och du hittar den hos oss på Scrap & Hobby. Setet heter Forest Friends.(bilden är visserligen från den gamla tiden, men stämplarna består :-)...).

Och så slutligen till mitt uggle-kärlekskort. Jag gjorde kortet (ett bröllops-tri shutter card-kort) någon gång i augusti-september år 2009.

Fler skisser från Card Patterns




Även om det är för sent att försöka vinna något genom att följa dessa skisser, tänkte jag ändå visa dem för er :-).

Card Patterns heter stället jag hittar dem hos.


måndag 17 januari 2011

Pysselkompisar

Jag måste bara få visa min uppriktiga tacksamhet till alla er pysslare och medmänniskor som stöttar mig i vått och torrt. Det är en oerhört härlig känsla att bara skriva det som faller en in, och sedan få tillbaka en värmande kommentar.
Det känns som om livet fått ett lyft sen jag började pyssla. Det är uppenbart att det finns gott om goa pysselgummor där ute  i världen :-).
Därtill är Facebook ett härligt tillskott i livet, då den möjliggör kontakt med folk man känner - på ett väldigt smidigt sätt.

Ibland överraskas man lite extra...

Idag kom Inkido-Lisa förbi butiken - med avsikten att göra mitt liv lättare :-). Det är ju så rart att det knappt finns ord. Hon har läst min blogg och följt mina tankar om att jag saknar bröd i LCHF-kosten.
I sin hand, hade hon en påse jag kunde baka LCHF-bröd utav. Snacka om omtänksamt!
Tack, gumman.

Det är en tysk produkt, som säljs i Finland. (Hyvä Suomi!!! :.)...)
Det heter Backmischung zur Hertstellung einer Brotart mit wenig Kohlenhydraten.
Det lilla jag kan om tyska, hjälper mig att förstå att det innehåller lite kolhydrater, vilket ju är guld värt, när man är sugen på bröd :-).

Eftersom jag är ledig imorgon, kan det ju passa bra att baka en sats :-). Om det faller mig på läppen, blir det garanterat att man beställer mera från gamla hemlandet, Finland :-).

Så tack Lisa, och alla andra härliga människor som bryr er om en som mig :-).

Card Patterns - skisser


Tack vare AnnikaS hittar jag en massa kul!

Nu senast, Card Patterns.


Testa du med.

söndag 16 januari 2011

Sketch Saturday

Nu är det dags för en ny skiss hos Sketch Saturday.

Du kan vinna 10 engelska pund att handla för hos Bunny Zoe Crafts.



Här är skissen:

lördag 15 januari 2011

TGFs lördagsskiss

Kolla in den här vackra skissen hos The Greeting Farms Team Anya & Friends!
Den tror jag att jag skall följa.. .



Om du vill ha chansen att vinna något, skall du se till att gå till bloggen för att få reda på alla villkor.
Lycka till!

fredag 14 januari 2011

Inspirational Card Sketches

Tjohoo!
Jag hittade en ny skissblogg... ICS - Inspirational Card Sketches. Kanske kan jag använda mig av den till ett av mina projekt :-).
Kanske kan du också inspireras utav den. Vi får väl se :-).



Och här är en lite äldre skiss. Det var den jag tänkte börja med :-).


Här är en annan, enkel, men ack så effektfull!


Den här var inte dum den heller:

Kort med kärlekstema




















Här är ett kort till Valentindagen / Alla hjärtans dag. Jag tog fasta på de härliga stämplarna från Tim Holtz Love Struck-set (finns hos Scrap & Hobby).

RAM AV WELLPAPP
Jag började med att göra en ram av wellpapp. Jag skar ungefär 2 cm breda remsor och lappade dem på varandra för att ge ett rustikt intryck. Jag fäste dem med bruna brads för att få dem att likna spikar på brädor. 
Därefter strök jag på med olika bruna distressdynor och avslutade med att stryka på lite Vintage Photo Distress Stickles.
Distress-stickles skiljer sig från vanliga glitterstickles på så sätt att de ger en sandpappersyta tillsammans med lite glitter - istället för bara en vacker glittereffekt.
Prova gärna vid något tillfälle. Personligen är det en av mina favorit-dekorationer tillsammans med Distress embossingpulver, som ju också ger ett sandpappers-resultat.

TEMA - KÄRLEK
Jag skar till en bit papper som passade inuti ramen och färglade den med ljusblå distressfärg, genom att dra dynan över papperet. På så sätt får man ett ojämnt intryck, samtidigt som man låter lite av bakgrundsfärgen sticka fram. Därefter stämplade jag LOVE-texten med Sepia Archival ink. Jag trodde först inte att det skulle gå att stämpla på papperet (300 g akvarellpapper), men det gick ju fint :-).

Love-biljetten hade jag stämplat upp vid ett tidigare tillfälle, genom att följa Tim Holtz instruktioner om hur man jobbar med Cut-n-Dry.

Klipp till cut-n-dry i lagom storlek, stämpla upp motivet med svart färg och färglägg vissa delar med distress ink refill-färger. På så sätt får man ju en specialgjord stämpeldyna till just den stämpeln! Detta var en teknik som jag var mycket tveksam till i början, men faktum är att jag verkligen gillade det. Och lätt var det också! Han är inte dum den där Timpan :-).

MONTERING
Jag ville ta fasta på det röda i love-stämplen (siffran 14 - som ju är Valentindagen (14 februari)), varför jag valde ett röd-prickigt papper från BoBunny. Jag ruggade till kanterna med en kantskrapa.


Som avslut ville jag vräka på rosor (det finns ett stort utbud hos Scrap & Hobby), och det kan man nog lugnt säga att jag gjort här.



Jag har limmat fast allt med limpistol, som jag verkligen kan rekommendera som ett av de viktigaste pysselverktygen, helt enkelt för att den gör jobbet på ett oklanderligt sätt. Nåja... Lite limtrådar blir det ju, men genom att snurra med pistolen lite lätt samt eftervärmning med embossingpistolen (om du inte varit snabb nog med handen :-)...) gör att du inte ser dem längre. 

FFF HOS TGF

Välkommen till en ny utmaning att följa hos The Greeting Farm. Denna vecka består utmaningen i att göra något i färgerna svart, turkos och en färg av eget val. 
Eftersom jag redan hade färglagt Fancy Anya i just svart, turkos och RÖTT, var det ju enkelt att göra ett kort efter det.

Och så här blev det.

Personligen tycker jag att det är ganska uppfriskande att ha lite begränsningar i sitt skapande, helt enkelt för att det annars kan bli precis hur som helst.

Så ta och gör något i ovanstående färger du med, och skicka ditt alster till The Greeting Farm. Kanske blir det du som vinner stämpelsetet med OA - Oliver Amelia - Little Dreamer. Och om du inte vill vänta, så finns stämplarna hos oss på Scrap & Hobby :-).


torsdag 13 januari 2011

Tack!

Tack för alla fina och erfarenhetsbaserade kommentarer! Det var nog något sådant jag eftersökte :-).
Det är sant det där med att man skall ta det ett steg i taget, komma ihåg att andas och kanske bara bekymra sig för att få ordning på ett mål om dagen.
Jag måste dock lära mig att skynda långsamt, för sann skytt som jag är - har jag alltid bråttom. Alldeles för bråttom :-)!

Jag försöker också att inte tänka bantning, eller att jag skall gå ned så och så många kilo... Även om jag kan bli inspirerad av träningsprogram man ser på tv... Jag menar... folk som går ned 20 kilo på två månader... Jösses ett sånt program de måste följa.. Det är inget för mig.. Även om jag kan förlora mig i drömmen om det ibland...

Mitt mål är att jag skall leva hälsosammare och hitta ett sätt som funkar för mig :-). Jag som älskar rotsaker, rågbröd och potatis, kanske inte skall fokusera på kost som "förbjuder" just dem.

Givetvis har jag stor nytta av mitt sunda förnuft, men jag försöker också läsa på och få in ett nytt tänk i skallen. Det svåra är väl alltid att sovra bland all info och göra det till något eget :-).

Varför jag väljer att börja tänka aktivt på min hälsa just nu, är helt enkelt för att jag i det långa loppet gärna vill orka mera. Jag vill komma ut i naturen, och ta vara på den positiva energi den för med sig. Det gäller bara att ta sig iväg... :-).

Jag leker också med tanken att äta mer vegetarisk kost, helt enkelt för att jag gillar helhetstänket bakom det hela. Djur som far illa, bara för att jag skall bli mätt... Hmmm... Det får mig allt att tänka efter...

Dessutom kan vegetarisk mat vara oerhörd god. Jag tänker främst på linsgryta, falafelbollar (hängmattans vegetariska restaurang rockar...), morotsbiffar, Govindas mat m m. 
Om jag skall försöka med något, så är det nog att laga just indiskt.

Well... Jag får fortsätta experimentera och önska mig själv lycka till. Jag vet att jag kan klara av det, bara jag ser målet tydligt nog. Och att jag kommer att pladdra här på bloggen då och då, kommer nog också att hjälpa mig att hålla målet synligt! För jag vet ju med mig att det kommer att komma tillfällen då jag absolut inte vill tänka som jag tänker idag...

Hälsodagbok 2 - PANIK!

Jag köpte två böcker om att äta kålhydratsnål (LCHF) kost igår. Jag tycker att deras teori verkar vettig, på sitt sätt. Jag tror dessutom att jag skulle må bra av att inte äta så mycket mjölk- och mjölprodukter.

Jag börjar läsa, men blir trött. Jag bestämmer mig för att lägga mig tidigt, för att ha lite extra ork imorgon (läs idag).

En ny dag...
Jag vaknar tidigt och gör mina sysslor.

Glad i hågen och stärkt över mitt val att börja leva sundare, valde jag min egen müsli på ICA MAXI igår. Jag hällde detta på laktosfri youghurt från Valio. Redan när jag hällde upp müsin, insåg jag att det inte var ett bra val med torkad frukt, tillsammans med de andra fröerna m m. Snacka om att kroppen får sig en socker-kick! 
Jag blir varse att jag inte ätit rätt, idag heller. På något sätt hanterar jag ”misslyckanden” genom att älta… Och det är inte särskilt hälsosamt... Det var ju därför jag började att pyssla :-), för att få distans till dem...

Sen kommer jag ihåg böckerna och börjar läsa igen. Jag antecknar och känner mig duktig. Men så blir jag återigen trött av allt tankearbete på vad jag ska och inte ska äta. Så trött, att det känns som om jag blivit sjuk igen och behöver gå och lägga mig.

Korrigering.

Jag blir inte bara trött, jag får ju PANIK!
Jag vill så gärna göra rätt, men det blir ju bara kaos i hjärnan. Jag försöker peppa mig själv genom att tänka att jag är värd att lyckas o s v – men så blir det kortslutning när jag skall få till det.

Jag fortsatte att läsa om vikten att fylla på kroppen med både D- och C-vitamin. Och sen kom jag till receptavdelningen, och det första jag ser är ett frukosttips på två ägg och lite kaviar. TVÅ ÄGG och lite kaviar. Detta gjorde mig rädd. Hur i helgoland skall jag kunna hålla mig mätt på bara två ägg? För mig räcker det sannerligen inte med bara två ägg! Helt ärligt!

Jag har tyckt att det varit ett okej sätt att hantera vissa måltider med t ex måltids-ersättnings-bars eller färdigmat. Smidigt, då man inte behöver engagera sig så mycket. Givetvis förstår jag att man behåller sockersuget intakt – med tanke på hur mycket socker choklad och toffékola innehåller. Och skall jag ändra mitt sätt att äta till t ex LCHF-kost, så går det ju inte att fortsätta med måltidsersättningar av detta slag. Men samtidigt känns det ju som att man inte kommer att hinna med något än att ta hand om sig själv.

I teorin låter det ju suveränt att bara sköta om sig själv med skönhetsvård, bra kost, promenader, positivt tänkande med mera… Men det finns ju annat jag vill hinna göra också… t ex pyssla (göra kort och annat till både Scrap & Hobby och The Greeting Farm), slappa, titta på tv o s v. Och därtill skall jag hinna med ett heltidsjobb. (och så går tankarna till alla föräldrar, som dessutom skall ta hand om sina barn... - hur hinner och orkar de?)

Jag förstår givetvis att mitt tidigare levnadssätt inte funkat så bra, och att det är dags för något nytt för att få en bestående förändring, men varför väcks denna panik till liv?

Jag försöker också att intala mig själv att inte göra så stor sak av det hela. Att jag skall ta det lugnt. Men på något sätt sätts en ordentlig panikboll i rullning. Och när den väl satt igång, blir det oftast som så att jag inte orkar hålla den i rullning, utan väljer att avstå den nya vågen och återgår till mina gamla vanor.

Jag tror att jag behöver varje dag-peppning utav något slag. Det här känns oövermäktigt att klara av själv. Men jag vill ju klara av det själv.
Hjäääälp!

tisdag 11 januari 2011

Hälsodagbok

Tisdagen den 11 januari 2011

Idag har jag träffat mina gamla klasskamrater Kerstin, Susann och Johan från LPA-utbildningen. Vi avslutade studierna hösten 2009, efter två års studier. Vi hade då läst olika "habiliteringspersonalämnen" som:
etik och livsfrågor
rehab & habilitering
psykologi
arbetsmiljö och säkerhet
fritid för funktionshindrade
skapande verksamhet (jösses så skoj vi fyra hade med Ninni Winkler!!!)
människor i behov av stöd
utveckling, livsvillkor och socialisation
hälsopedagogik
pedagogiskt ledarskap
psykosociala perspektiv på reahbilitering och habilitering
medicinsk grundkurs
social omsorg
socialpsykiatri

Vi, och några till, hade för vana att äta lunch tillsammans på olika restauranger i Majorna, denna en enda studiedag i veckan. Eftersom några åt vegetarisk mat, blev det många besök på antingen Govindas hängmattans vegetariska buffé-restaurang. Mums...
Några av oss har hållt kontakten även efter skolan, med flera besök hos Govindas, vilket känns jättekul!

...

Jag tänkte att jag skulle försöka sammanfatta mina framsteg med att förbättra min hälsa :-) i denna blogg, även om det finns risk att det blir lite rörigt. Jag tycker dock att det blir enklare att hålla reda på en blogg - istället för flera. Vi får väl se vad tiden utvisar - och om det finns behov av att skapa ännu en blogg :-).

...

Idag har vi haft vår första knytis-lunch, och vi har avnjutit vegetarisk mat:
  • Linsgryta
  • Halloumi
  • Klyftpotatis
  • Kålrotslåda (recept längst ned)
  • Sallad
  • Tsatsiki
  • Banankaka
  • Chokladkaka
En helt ljuvlig måltid, som jag definitivt kommer att göra själv här hemma!

Vi har det väldigt trevligt när vi träffas, och man kan nog säga att vårt välbefinnande ökar markant efter en sådan här träff. Det är ren balsam för själen. Vi tar oss tid att prata om våra liv, upplevelser och erfarenheter. Vi ger och tar. Och njuter! Och skrattar! Snacka om att ha god KASAM (känsla av sammanhang)!

Men ok. Nu har jag babblat länge utan att komma till ämnet...

Susann pratade om att hon hade fått en fin bok om stadsvandringar i Göteborg (vi kunde alla konstatera att vi kände vår stad för dåligt). Jag kopplade sedan på med Göteborgarens promenadguide (som Kerstin hade i sitt bokförråd) - som jag själv bekantat mig med på några promenader runt bl a Finnsjön, Sisjön och Surtesjön. Jag passade också på att beställa den själv från AdLibris, för att ha något att motivera mig med och bläddra i när jag behöver lite extra motivation!



Jag sade att det hade varit kul om vi kunde utveckla lunchandet till något mera hälsosamt samt avsluta träffen med en bit mat. Alla var på.
(Jag tänker också passa på att fotografera när vi ändå är iväg... Och kanske scrappa om dem sedan... - snacka om att förena nytta med nöje :-)...).

Sen dröjde det inte länge förrän vi fantiserade fritt om att verkligen sätta ett slutmål som vi strävar mot. Susann och Kerstin var inne på att promenera på någon känd sträcka i Spanien (jag minns inte namnet).

Vi sade att vi skulle göra detta år 2015. Det är fyra år dit, vilket kan kännas som en rimlig tid att komma i form på.

ÅÅååh, vad jag är glad över dessa vänner! Och åååh, vad jag längtar efter barmark, så att jag kan börja med mina promenader igen!

Här är en länk till 70 promenader i Göteborg, en sida om promenaderna i boken. Hannele - en bekant genom finska språkets vänner, håller i denna.

Nu gäller det att köpa sig ett par promenadskor och att sätta upp realistiska och genomförbara små mål, som kommer göra mig redo för en härlig pilgrimsvandring till Santiago de Compostela.

Men jag kommer att ta vara på mina erfarenheter från förr. Det gäller att ta ett steg i taget och förbereda sig, sakta men säkert.

...

RECEPT PÅ KÅLROTSLÅDA
1 kålrot
1/2 dl sirap
1 ägg
2 msk vetemjöl
ströbröd
smör
1/2 dl grädde

Skala och tärna en kålrot i små bitar. Koka i saltat vatten tills de är mjuka.
Pressa dem till mos.
Knäck i ett ägg.
Häll i sirap, grädde och vetemjöl och rör ihop.
Klicka i smeten i två småformar eller en stor form. Bred ut det jämnt och nagga med gaffel. Strö på med ströbröd och avsluta med några klickar smör.
Stoppa in i ugnen på 175 grader.
Grädda i en och en halv timma.

Detta är ett tillbehör till det finska julbordet, och passar alldeles utmärkt med något salt, som t ex skinka eller varför inte, halloumi :-), om man föredrar vegetarisk kost :-).

måndag 10 januari 2011

A gem of a challenge 12

Här är på skissen från A Gem of a Challenge och nedan ser du min tolkning av den.



När jag fick syn på de fina vintagebilderna jag hade undangömda från förra året, visste jag att jag ville göra ett kort med en av de söta tjejerna.

Jag har följt skissen ganska noggrannt, men valt att sticka ut lite grand.


För att få till den runda scallopcirkeln, har jag använt mig av en stor handstans. Och då menar jag stor. Den är större än 3"!!!

Spetsen har jag limmat dit med limpistolen. Lite kletigt blev det allt, speciellt när jag råkade limma lite snett. Så det var ju bara till att börja om...
Papperet under spetsen kommer från Graphic 45. Det är nämligen baksidan till Mechanical mind :-).

Jag rotade i min spillbitsförvaring och hittade alla delar till detta kort därifrån. Den härligt bruna remsan med orange-gula prickar har jag mattat med "typ" senapsgult papper. Jag har stansat till kanten med en Martha Stewart-stans vid namn Doily Lace.
När jag rotade i min låda med stansar fastnade ögonen på fågel-rads-stansen, och efter att ha funderat lite, bestämde jag mig för att stansa ut en liten remsa utav den också.




Biljettstämplarna från Tim Holtz kommer verkligen till användning, främst tack vare de fina uttrycken han bjuder på i setet. A dream is a wish your heart makes. Visst låter det fint!

Jag har använt Timpans Tiny Attacher-häftapparat för att fästa vissa delar på detta kort. Den är särskilt användbar när man skall fästa något på wellpapp.




Några blommor och halvpärlor får avsluta kortet.

Jag har hittat allt material hos Scrap & Hobby.

Cardabilities skisser

Och här kommer systern eller brodern till Sketchabilities... Cardabilites är kanske lite mer min kopp te...

Skissedilla skisser

Skissedilla är en norsk blogg med skisser för layouter.

Här har du en skiss att följa om du vill...

Sassy Lil' Sketches

Sassy Lil' Sketches är en toppenfräsch skiss-blogg, du definitivt inte får gå miste om!

Här är en layout-utmaning du kan delta i om du vill.

Sketchabilities skisser

Jösses... I'm on a roll...
Jösses, så många fina skissbloggar det finns där ute i scrap- och  korttillverkningsvärlden!
Jösses!

Här har du en layout-skiss-blogg - Sketchabilities.

Twisted Sketches

Ännu en skissblogg att hämta inspiration ifrån :-)! Och den här bloggen är ett riktigt LYCKOPILLER!

Gå till Twisted Sketches och utmanas du med!
Inspiratörerna jobbar med riktigt färggranna, vackra och pigga alster...

Denna skissblogg blir jag riktigt GLAD utav!

Denna gång skall du använda dig av dekorband.

Twistedcards_041

Ugglor - dekorationer

Bara kolla in dessa sötnosar...

READY TO SHIP NOW OWLS WONDEFUL with LEAFY TREE MOBILE premium design - Upgrade Priority Shipping

Jag hittade en länk till dem genom en person som gjort ett fint kort till Mojo Monday-tävlingen.

Om man kan göra så där fina saker av ull, så kanske jag också skall ge mig på't :-).

Ho hooo!

Mojo Monday skiss 173

Här har du en annan skiss att följa. Mojo Monday inspirerar med denna den här gången. Ingen tävling, inget sånt. Bara inspiration :-).

A Gem of a Challenge

Nu kanske det kan smaka med ännu en utmaning. Jag hittade A Gem of a Challenge, tack vare en engelska (Debby4000) som lämnat en kommentar :-). Som jag sagt tidigare... Det ena leder till det andra...
Givetvis var jag tvungen att undersöka detta närmare...

AGoOAC kommer att ha utmaningar varannan vecka. Dessutom skiljer sig dessa utmaningar från andra på så sätt, att du får göra hur många bidrag du vill, bara de är olika och att du länkar till de olika inläggen var för sig. Därtill får du gärna kombinera hur många andra utmaningar du bara vill. Snacka om frihet :-)!!!

Letraset (ProMarker) sponsrar vinsten!




Denna gång ser skissen ut så här:




Du har till kl 18:00 (UK-tid) den 21 januari 2011 på dig.

Läs gärna mer i deras blogg för att få till dig alla regler...